Најновије

ХАРАДИНАЈ ЗАРАТИО СА "ГОСПОДАРОМ КОСОВА": "Таква идеја само јача Србију"

Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да недостатак јединства међу локалним лидерима према такси на српску робу, чини да Приштина буде ослабљена, а Србију чини јачом.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Рамуш Хардинај је то рекао у Приштини, поводом изјаве председника парламента тзв. Косова, Кадрија Весељија да сада подржава идеју о суспензији таксе, иако се пре пар месеци залагао за њен останак, након што је почетком године лично иницирао суспензију таксе на одређено време.

Харадинај је изразио своју одлучност, као шефа тзв. косовске владе да не одустане од таксе, тврдећи да он не даје тржиште држави која негира постојање тзв. Косова.

- Мислим да постоји веома погрешан приступ, Весељија и Тачија, и оних који су ослабили Косово у оној мери у којој су га ослабили, тако да Србија данас условљава да дође до стола за дијалог. Ко је довео државу Косово довде, довео је ко је водио земљу. Ови људи су земљу водили до сада, сада је нова ситуација, дошле су нове логике које ја представљам - навео је Харадинај.

Он је поновио и да "у исто време, не даје тржиште држави која га пориче и негира".

- Ово је суштинска разлика у приступу. Ако желимо да другачије објаснимо како разговарамо са Америком, ми заиста разговарамо са Америком као породицом, али породици треба показати где боли - рекао је Харадинај, након састанка са шефом Албанске националне уметничке уније Азганом Хакљајем.

Пренео је да му је било веома тешко да задржи овај политички правац, управо због ових критика за које је неколико пута рекао да утичу на јединство.

- Нажалост, то чини и Србију храбријом - подвукао је Харадинај.

Да ли Србија мора да бира између ЕУ и Русије? Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА