Најновије

НЕ СВИЂА ИМ СЕ ЊЕГОВ ПАТРИОТИЗАМ: Конгрес хоће да гласа о смени Трампа!

Представнички дом америчког Конгреса усвојио је резолуцију којом се осуђују, како се наводи, "расистички" коментари председника Доналда Трампа о чланицама Конгреса из мањинских заједница, а за резолуцију су гласале све демократе и четворо републиканаца.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Резолуцијом, усвојеном са 240 према 187 гласова, снажно се осуђују Трампови "расистички коментари који су легитимизовали и повећали страх и мржњу према новим Американцима и људима других раса", преноси Глас Америке.

Трамп је раније поручио да чланице Конгреса треба да напусте САД "ако нису задовољне" а један новинар га је питао куда би требало да оду.

"То је на њима. Где год желе – или могу да остану", одговорио је председник за време састанка кабинета и додао да треба да воле, а не да мрзе земљу.

Трамп је, држећи парче папира, рекао да има "списак ствари које су рекле те чланице Представничког дома, које су тако лоше, тако страшне да не жели да их прочитам".

Неколико сати пре тога, Трамп је на Твитеру написао да "у њему нема ни трунке расизма".

Трамп је, почевши од недеље, више пута нападао четири чланице Представничког дом Илхан Омар, Александрију Окасио-Кортез, Ајану Пресли и Рашиду Тлаиб, од којих ниједна није белкиња.

Републиканци, који су мањина у Представничком дому, су, међутим, осудили резолуцију.

"Све је то политика", истакао је републикански лидер у доњем дому Конгреса Кевин Мекарти, док је конгресмен Стив Скалис, други по рангу републиканац у Представничком дому заључио да је то "само још једна прилика да се нападне председник".

Трамп поново напао четири конгресменке мигрантског порекла! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА