Најновије

ДРЕЦУН: Приштина је посету Макрона Србији доживела као велики ударац

Приштина је посету француског председника Емануела Макрона Београду доживела трагично и као велики ударац, јер свако јачање Србије на међународном плану и изградња партнерства са најутицајнијим западним земљама не иде њима у прилог, каже председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун.

Милован Дрецун (Фото: Јутјуб)

Он каже да изјава Рамуша Харадинаја, да ће и Приштина морати да се наоружава ако не дође до узајамног признања, показује колико је за њих болно јачање односа између Србије и Француске и почетак изградње новог, динамичнијег и свестранијег партнества, упркос кључним разликама Београда и Париза о Косову.

- Харадинај је у више наврата говорио да је Приштина бедем одбране од утицаја Русије на Балкану. Сада се ситуација мења, долази један западни председник, лидер који има сопствену визију како треба да изгледа ЕУ, да треба да се позиционира као посебан пол светске моћи - рекао је Дрецун за ТВ Пинк.

Додаје да не треба заборавити да је Француска земља која је учествовала у стварању "лажне државе Косово", као и да су учествовали у припремама у злочиначком бомбардовању Србије.

- Француска је признала Косово и као држава нису променили тај став. Значајно је то што је Француски председник у Београду рекао да косметски проблем треба да се реши компромисом и то потенцирао - навео је Дрецун.

Наглашава да је став Француске сада ближи ставу САД и америчког председника Доналда Трампа да решење косовског питања треба да буде обострано прихватљиво.

Став Француске је, наглаша, сада другачији од ригидног немачког става који само очекује да Србија призна Косово као независну државу.

Постоји још један услов за улазак у ЕУ који ће шокирати све Србе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА