Најновије

ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ СТВАРИ ПОМЕРЕ СА МРТВЕ ТАЧКЕ: Трамп прави самит о Косову?

План Вашингтона је да се одмах после Париза у септембру састану лидери како би се ствари помериле са мртве тачке. Представници Београда и Приштине добиће позив за састанак у САД, одмах после самита у Паризу, јер је Вашингтон одлучан да се косовско питање реши до краја године.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Француски председник Емануел Макрон је преузео на себе да организује нови састанак, а основни циљ овог скупа је намера Запада да натера Приштину да укине нецивилизацијске мере против српског народа.

Макрон ће разговарати и са немачком канцеларком Ангелом Меркел, која ће такође бити учесник скупа у Паризу.

Макрон, када је реч о тзв. Косову, има пуну подршку Вашингтона, који је укључен у све преговоре, али који упоредо води и своје акције.

Процена је да на Приштину треба извршити истовремени притисак са свих страна, па је на предлог директора за европске послове Савета за националну безбедност Беле куће Џона Ерата, блиског Трамповог сарадника, одлучено да се представници Београда и Приштине позову на разговор у Вашингтон.

Трамп је раније у писмима Александру Вучићу и Хашиму Тачију понудио да Америка буде домаћин састанка који би довео до склапања споразума, али да се ствари нису помериле са мртве тачке.

Хоџис изјавио каква улога САД треба да буде у решевању питања КиМ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА