Најновије

ДА ЛИ ЋЕ И ЊИХ ДА ПОБИЈУ? Смрт коси сведоке против Харадинаја! Ови очевици злочина саслушани су у тајности! Ево како је ухваћен зликовац!

У истрази током последњих неколико месеци саслушано је око 20 сведока, Срба и Албанаца, у вези са Рамушем Харадинајем. Због заштите тих сведока све је обављено у највећој тајности, а њихови искази узимани су у Београду, на северу и у унутрашњости Косова.

Рамуш Харадинај (Фото: јутјуб)

Харадинај је раније данас, подносећи неопозиву оставку на место такозваног председника косовске владе и сам рекао да је добио позив да да исказ пред Специјалним судом у Хагу, у својству осумњиченог за ратне злочине, што је навео и као разлог оставке.

У Хаг би могао да буде и позван његов брат Даут Харадинај, што би значило да је међународна заједница кренула у обрачун са криминогеним структурама на Косову.

Харадинај је у Хагу првостепено осуђен, а потом и ослобођен услед недостатка доказа, а управо је један од највећих проблема на суђењу Харадинају било је застрашивање и ликвидација сведока. Он је у Хашком трибуналу ослобођен услед недостатка доказа, јер је највећи проблем на суђењу Харадинају било управо застрашивање и ликвидација сведока.

Харадинај је последњих недеља дошао у отворену конфронтацију са свим међународним представницима, али и Хашимом Тачијем и Кадријем Весељијем.

Он није хтео да попусти у разговорима око такси, и према речима нашег извора почео да се понаша као "шеф на Косову".

Подсетимо, око 30 сведока и чланова њихових породица брутално је убијено од 1999, у вези са ратним злочинима бившег команданта ОВК Рамуша Харадинаја и то уз накнадно оверавање хицем у главу. Неки од њих су убијени ватреним оружјем, док су други страдали у саобраћајним несрећама. После њихових ликвидација, потенцијални сведоци су одустали од сведочења пред Трибуналом, због бојазни за живот. 

Због чега је одмах после Харадинајеве оставке, наступила пуна приправност у Бондстилу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА