Најновије

ХТЕЛА ЈЕ ДА ЗАПАЛИ СРБЕ И ХРАМОВЕА A ДОБИЛА КАРТУ У ЈЕДНОМ ПРАВЦУ: "Имам Милову подршку, нек је он жив и здрав!"

Мирна Никчевић, донедавно прва саветница амбасадора Црне Горе у Анкари, повучена је са те функције и враћена у земљу, након скандалозних порука на свом фејсбук-профилу у којима се на најпогрднији начин обраћала српском народу у Црној Гори и СПЦ.

Мирна Никчевић (Фото: Фејсбук)

Будимир Алексић, посланик ДФ, поставио је у Скупштини Црне Горе питање Министарству вањских послова да ли запослени у дипломатско-конзуларним представништвима ЦГ похађају курсеве и семинаре на којима су предавачи и припадници неких хрватских десничарских организација?

- Запослени у дипломатско-конзуларним представништвима могу присуствовати скупу на којем говоре и представници десничарских организација, уколико се оцени да је то потребно - казао је Зоран Јанковић, из ресорног министарства.

Уследила је реакција Алексића, који је изјавио да су хрватски десничари "регрутовали" Мирну да пожели да примени исти рецепт који су спровеле усташе у НДХ, конкретно у цркви у Глини августа 1941. када су спалили 1.400 Срба, порушили храм на чијим темељима је након злочиначке "Олује" подигнут Хрватски дом културе!

- Став Мирне Никчевић да српске цркве и у њима Србе треба спаљивати преписани је програм из НДХ - категорично тврди Алексић. - Она се није одрекла овакве изјаве. Јесте уследила осуда МВП, али она и даље стоји тврдо на том становишту и гласно поручује: "Ја имам Милову подршку. Само нек нам је он жив и здрав." И овакви умови иду у црногорску дипломатију.

Дачић очекује притисак САД на Приштину! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА