Најновије

МЕРКЕЛОВА ОПЛЕЛА ПО ШИПТАРИМА: Надвили су се тамни облаци! За све су криве таксе на српску робу!

Немачка канцеларка Ангела Меркел истакла је да су се тамни облаци надвили над дијалогом Београда и Приштине након што су косовске власти увеле таксе на српску робу.

Немачка канцеларка Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Меркел је, у разговору са дописницима у Берлину, нагласила да Немачка има велики интерес за европску интеграцију “Србије и Косова”, да се на том путу напредује, али, како је подвукла, за то је потребно обновити дијалог Београда и Приштине.

“Таксе су довеле до назадовања, а не напретка”, рекла је Меркел, подсетивши да је о томе разговарала са лидерима Београда и Приштине на ранијем састанку у Берлину.

“Морамо сада видети како да обновимо дијалог. Разговарала сам са Александром Вучићем, Хашимом Тачијем, Рамушом Харадинајем. Још нема напретка по овом питању. Понудили смо састанак у Паризу и још је неопходно радити на томе”, поручила је немачка канцеларка.

Меркел је изјавила да је спремна да настави да ради као канцелар након напада дрхтавице које је имала, као и да се нада да ће уживати у животу након што одслужи чеврти и последњи мандат до 2021. године.

“Могу да обављам ову улогу. Као особа, имам јак лични интерес за моје здравље и као што сам рекла, 2021. година је година завршетка мог политичког рада. Али надам се да ће бити живота и после политике", рекла је Меркел

Упитана како се осећа, она је рекла да је добро.

Прочитајте ОВДЕ зашто је на сав глас грмео Ивица Дачић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА