Најновије

СТИГЛО ИМ 98 РАКЕТА, А ЧАК 70 ЈЕ ДУГОГ ДОМЕТА! Oвај град у Србији се опасно наоружао, а ево и због чега!

Град Лозница набавио је 98 противградних ракета за шта је у локалном буџету одвојено 3,8 милиона динара, сто хиљада више него прошле године. Набављене ракете, од којих је 70 дугог домета, су одмах убачене у систем.

Противградне ракете (Фото: јутјуб)

Осим тога Лозница ће унапредити заштиту од градоносних облака и тиме што наредних дана добити још четири аутоматске противградне станице па ће их укупно имати девет пошто је сезону почела са пет таквих станица.

У току је њихово опремање и измештање постојећих на одговарајуће положаје. У локалној самоуправи објашњавају да овакве станице имају већи радијус деловања, краће време реаговања као и да смањење броја станица са стрелцима не значи мању покривеност територије ни лошију заштиту од града.

Лозница је ову сезону почела са оптималним бројем од по 12 ракета по станици, тренутно свака станица у преосеку има по седам ракета, али ће после допуне то бити десет до 12 ракета. У периоду од 27. маја до 7. јула на подручју Лознице на градоносне облаке деловало се са укупно 50 станица које су испалиле 137 ракета.

На територији Лознице противградна заштита брани око 61 хиљаду хектара од чега је скоро 36 хиљада пољопривредно земљиште. Сезона траје од 15. априла до 15. октобра.

Зашто ове хеликоптере који ускоро стижу у Србију зову “Летећим тенковима”, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА