Најновије

СТРАШНИ БУРЕВЕСТНИК: Ово је моћна руска ракета од које дрхти цела планета! (ВИДЕО)

Ракета „Буревестник“ са мотором на нуклеарни погон је оружје за одмазду, које ће Русија искористити након напада агресора на своју територију, рекао је војни стручњак и главни уредник часописа „Арсенал отечества“ Алексеј Леонков.

У чланку за лист „Росијска газета“ Леонков је истакао да ће напад са „Буревестником“ бити нанесен након што се на територији противника активирају бојеве главе интерконтиненталних балистичких ракета.

“Након што наше Стратешке ракетне снаге одговоре на напад, нешто ће остати од војне и цивилне инфраструктуре у земљи агресору - резервна командна места, заштићене војне базе, фабрике, електране и слично. Такви „остаци“ ће омогућити непријатељу да настави рат против Русије. Управо у том моменту ће бити потребно „оружје одмазде“, појаснио је аутор чланка.

Леонков је појаснио да ће атомска подморница „Посејдон“ напасти обални појас, док ће „Буревестники“ покрити подручје унутар континента.

Према речима стручњака, сумња се да ће преостали системи противваздушне и противракетне одбране моћи да обезбеде пуноправну одбрану након гађања интерконтиненталним балистичким ракетама. Истовремено, „Буревестник“ ће моћи да маневрише и да заобиђе нетакнуту зону са системима противракетне одбране.

„’Буревестники‘ ће коначно уништити све објекте војне и цивилне инфраструктуре у земљи агресору, не остављајући јој никакве шансе за преживљавање. Колико ’Буревестника‘ ће бити потребно за то, остаје тајна“, додао је стручњак.

Подсетимо, председник Русије Владимир Путин је крајем јуна саопштио да ће хиперсонични ракетни систем „Кинжал“, ласерски системи „Пересвет“, тешка интерконтинентална ракета „Сармат“, подводни дрон „Посејдон“ и крстарећа ракета неограниченог домета са нуклеарним енергетским погонским системом „Буревестник“ ступити у састав наоружања наредних година.

Прочитајте ОВДЕ како је Владимир Путин причао са дечаком из Иркутска.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА