Најновије

ИСТИНА О ИЗРАЕЛСКОМ НАПАДУ НА ХОМС: С-300 био оперативан али не и коришћен!

Систем С-300 сиријске војске стављен је у узбуну током израелског напада у недељу увече; међутим, није коришћен, рекао је извор за верзију Спутњика на арапском језику.

С-300 (Фото: ria.ru)

Према извору, С-200 из совјетске ере успео је да пресретне пет од шест израелских крстарећих ракета које су биле испаљене према Хомсу, тако да није било потребе за распоређивањем С-300 система.

Израелске ваздухопловне снаге су покренуле морски и ваздушни напад на провинције Дамаск и Хомс, узрокујући значајну штету на бројним подручјима у југозападној Сирији, укључујући и град Сахнаја.

Пре напада, израелска компанија Image Satelite International објавила је фотографију на којој је Сиријски С-300 потпуно нетакнут и спреман за службу у граду Масjаф.

Сиријска војска је први пут примила С-300 систем из Русије 1. октобра 2018. године. Руска војска испоручила је систем након што су окривили израелско ваздухопловство за срушавање свог ИЛ-20 извиђачког авиона од обале Латакије.

Руско министарство одбране саопштило је да је израелски Ф-16 користио ИЛ-20 за заустављање током покушаја сиријске зрачне одбране да пресретне непријатељске авионе. Израел је одбацио ове оптужбе.

Сирија ипак има оперативни С-300! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА