Најновије

ОСТАЛИ САМО ДУГМИЋИ: Спецназ ДНР уништио амерички „Хамер“ (ФОТО)

На интернет ресурсима се појавиле фотографије уништеног оклопног аутомобила „Хамер“, кога је погодила противтенковска вођена ракета испаљена са позиција Војске ДНР.

Изгорели Хамер (Фото: bog-rata. com)

Представници украјинске војске која делује на простору Донбаса су упознали медије, да је јуче у рејону села Вадјано које се налази недалеко од прве линије фронта, уништено једно оклопно возило „Хамер“ приликом извођења редовног задатака. Они су нагласили да је напад извршен противтенковском ракетом која је испаљена са позиција коју контролише Војска ДНР.

Са друге стране команда Војске ДНР је демантовала ову информацију напоменувши да њихове јединице нису дејствовале вођеним противтенковским ракетама на овом делу фронта. Они су рекли да је возило очигледно налетело на сопстену противтенковску мину, од чије детонације се преврнуло на кров (види фото).

Према првим информацијама уништено је оклопно возило које је у склопу помоћи украјинској војсци (борба против „руске агресије“) дошло из САД. Ово возило је било у саставу 36. бригаде морнаричке пешадије украјинске армије. Приликом напада на ово возило погинула су два украјинска војника.

Украјина поново на ивици рата! Више о томе ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА