Најновије

ПАКЛЕНИ ШИПТАРСКИ ПЛАН! СРБИЈУ ДОВЕСТИ У НЕМОГУЋУ СИТУАЦИЈУ: Харадинај и Тачи овог лета дижу оружану побуну у Прешеву!

Лажни председник и лажни премијер лажне државе Косово Хашим Тачи и Рамуш Харадинај најозбиљније планирају да овога лета изазову оружане сукобе на југу централне Србије!

Тачи и Харадинај (Фото: Правда)

Српски обавештајци дошли су, како сазнајемо, до шокантних сазнања да Тачи и Харадинај преко својих људи увелико раде на изазивању побуне на југу централне Србије. Циљ им је да тако нашу државу доведу у "немогућу ситуацију" у којој би власти у Београду морале да пристану на уцене Приштине.

Према речима одлично обавештених извора, шиптарски стратези у Приштини, али и у Тирани, процењују да је Србија најрањивија у подручју Прешева и Бујановца и да је тамо могуће изазвати кризу високог интензитета која би могла да натера Београд да у кратком периоду попусти пред албанским максималистичким захтевима.

- Тачи и Харадинај детаљно су већ разрадили стратегију како да направе побуну на југу централне Србије. Због тога су најавили и да ће ускоро у такозваном "косовском парламенту" изнети некаква истраживања о лошем положају Албанаца у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи. Они тиме желе да подигну ту тему и изазову незадовљство у три општине на југу централне Србије које би лако могло да прерасте у побуну и оружани сукоб - преноси Информеров извор близак безбедносним службама.

Ове информације делимично потврђује и председник Одбора за КиМ Милован Дрецун, који каже да су албански лидери из Приштине у сталној комуникацији с Албанцима са југа централне Србије, а све то подржава Тирана.

- Тачи све време покушава да у преговоре Београда и Приштине убаци питање статуса Албанаца на југу. То се помиње и у резолуцији коју је усвојио парламент у Приштини и то јесте покушај да се направи паралела између Срба на северу Косова и Албанаца на југу централне Србије. У ово су, наравно, укључени и бивши команданти терористичке организације "Ослободилачка војска Прешева, Бујановца и Медвеђе"... - упозорава Дрецун.

Према његовим речима, Приштина, уместо да смирује тензије створене увођењем такси, распирује кризу и врши бочне притиске.

Нулта толеранција

- Један притисак је преко југа централне Србије, а други иде преко Сулејмана Угљанина у Рашкој области. Очигледно је да се Приштина, уместо за разговоре, припрема за нове сукобе! Неће они да наставе разговоре, већ се спремају за насиље и желе да одговорност пребаце на Србију. Тако би оправдали свој план да у једном моменту прогласе уједињење "Косова" и Албаније... - наводи Дрецун.

Небојша Човић, бивши шеф Координационог центра за Косово, оцењује да Албанци већ годинама прете Србима, али и целом региону.

- Сви они, наравно, раде синхронизовано. Рама и Албанци у Тирани свирају, а Тачи игра. Могу сасвим лако да покушају и изазивање немира и оружаних инцидената у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи. Потенцијално жариште наравно јесте и север Косова... Они нон-стоп праве амбијент велике кризе. У последње две године стално провоцирају, упадају на север, нападају Ђурића, уводе таксе... То им је стил понашања. Али мислим да се полако приближавамо тренутку нулте толеранције према оваквом понашању Албанаца - закључује Човић.

Сељак са моторном тестером у руци одржао жестоку лекцију Вучићу и министрима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА