Најновије

ПРОДАВНИЦЕ ОД СРЕДЕ ПОНОВО РАДЕ: "Показали смо Шиптарима да не могу да нас сломе"

Удружење привредника са севера Косова и Метохије одлучило је да ће радње од сутра бити отворене и апеловало на међународну заједницу да коначно схвати драматичност ситуације на северу и реагује како би пацификовала Приштину, пре него што се деси неки инцидент који би, како оцењују, могао ствари довести до тачке без повратка.

Празне радње на северу КиМ (Фото: Јутјуб)

“Свесни смо да нас чека дуготрајна борба, која захтева јединство, труд, можда и жртвовање. Ми другу земљу немамо и ову нашу не дамо ником", рекао је представник Удружења Радош Петровић после састанка одржаног у Звечану.

Протест упозорења је, како додаје, показао снагу, слогу и спремност за борбу Срба на северу Косова и Метохије.

“Пошто је ово протест упозорења, радње на северу које ће од сутра радити, биће затворене на много дуже сваки следећи пут када на нас поново буду пуцали зато што возимо млеко, брашно, зејтин или новине на српском за српски народ на северу Косова и Метохије”, рекао је он.

Привредици са севера поручили су да ће сваки даљи покушај Приштине наићи на још снашнији одговор.

"Показали смо снагу, јединство, да не могу да нас сломе и да нећемо да трпимо да се пуца и напада на оне који снабдевају људе основним животним намирницама", наводи се у закључку Удружења са вечерашњег састанка, након што су продавниоце на северу два дана биле затворене у знак протеста због додатних такси Приштине на робу из централне Србије.

Прочитајте ОВДЕ због чега Шиптари стрепе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА