Најновије

ТРАМП ПОЛУДЕО КАДА ЈЕ САЗНАО ДА ЈЕ ИРАН ПРЕШАО ОГРАНИЧЕЊЕ ЗАЛИХА ОБОГАЋЕНОГ УРАНИЈУМА: Знају шта раде, играју се ватром!

Председник САД Доналд Трамп изјавио је да се Иран "игра ватром" након што је Техеран објавио да је пробио ограничења залиха обогаћеног уранијума предвиђена споразумом Техерана са светским силама.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Трамп је, на питање новинара да ли има поруку за Техеран, одговорио да нема, али да Иран "зна шта ради" и да се "игра ватром", пренео је Ројтерс.

Међународна агенција за атомску енергију потврдила је јуче да је Иран пробио ограничења залиха обогаћеног уранијума предвиђена нуклеарним споразумом.

Претходно је ирански министар спољних послова Мохамед Џавад Зариф изјавио да су премашена ограничења залиха обогаћеног уранијума установљена споразумом из 2015. године.

Према споразуму, Иран се обавезао на ограничење од 300 килограма обогаћеног уранијума, пренела је агенција АП.


Зариф је на новинарско питање да ли је Иран прекорачио ограничења, кратко одговорио са: "Да".

То је први пут да је Техеран прекорачио ограничења успостављена споразумом, наводи АП, подсетивши да је амерички председник Доналд Трамп повукао САД из споразума прошле године и поново успоставио оштре економске санкције Ирану.

Иран је затражио од осталих сила из споразума да заштите Техерен од америчких санкција, у супротном, неће се придржавати нуклеарног споразума.

Техеран тврди да је програм обогаћивања уранијума у мирнодопске сврхе, док западне силе верују да је реч о прављењу нукеларног наоружања.

Трамп окреће лист у односима са светским силама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА