Најновије

НА ХРАСТУ У КРАЉЕВУ ПРИРОДА УРЕЗАЛА КРСТ, А ОНДА СЕ ДОГОДИЛО ЧУДО: На том месту данас се окупљају многи да би се помолили!

У издубљеном стаблу храста - записа старог неколико стотина година, у краљевачком насељу Чибуковац, направљена је јединствена црква посвећена Светој Тројици, а у њу могу да стану само троје одраслих људи.

Храст (Фото: pixabay. com)

Црквица је попут других православних храмова. Старо стабло стотинама година је расло и на крају, себе даривало верницима - да уђу у његово срце и Богу се помоле, каже Милан Петровић, који живи у овом крају.

Према његовим речима, молитвено здање несвакидашњег изгледа направила је пре 15 година породица Јеротијевић, уз помоћ других мештана, а унутрашњост старог храста издубљена је и заштићена воском, тако да је спречено његово пропадање.

На олтару у деблу дрвета стоји новац. Никоме не пада на памет да га узме са овог места. На сточићу су поређане свеће, да их путник намерник упали када се нађе у овој необичној цркви.

- Сам Бог је казао да је црква свако место где ногом станеш и Богу се помолиш. Око нашег храста на чијем је стаблу према речима наших предака, сама природа урезала крст, генерације су се овде окупљале. Када је почео да стари, храст је почео да отвара своје стабло, другим речима, позвао нас је да уђемо у њега, додаје извор.

Ово дрво, иначе, представља свето место за Чибуковчане. Под његовим крошњама се литија, славе и молитве читају. Другим речима, постао је место за тиховање и одмор људској души.

Мештани Чибуковца се најчешће окупљају око ове необичне богомоље кад год је неки већи црквени празник.

Прочитајте ОВДЕ доказе о лажирању слетања на Месец.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА