Најновије

БРУКА И СРАМОТА! Невероватан шамар за Србију! Овај кољач и гробар српског народа добија "награду за мир"!

У Мостару ће 23. јула бити одржана традиционална манифестација "Мостар не заборавља пријатеље", којом Центар за мир и мултиетничку сарадњу с грађанима, активистима и пријатељима Мостара, обележава 15. годишњицу обнове Старог моста и 18. годишњицу властитог друштвеног ангажмана.

Алија Изетбеговић (Фото: јутјуб)

Лауреат међународне награде "Mostar Peace Connection" мостарског Центра за мир и мултиетничку сурадњу, која се додељује за допринос зближавању цивилизација и култура света, ове године је главни секретар УН-а Антонио Гутерес. Из Уједињених народа у Њујорку Центру за мир је стигла потврда да главни секретар с поштовањем и захвалношћу прихвата то признање.

Награда "Mostar Peace Connection" заснива се на тешким искуствима и искушењима којима је Град Мостар био сведок на крају 20. века. Додељује се сваке године за цивилизацијска постигнућа лауреатима из целог света, најразличитијих профила и занимања, а који су у разним подручјима деловања и на различите, али у широкој јавности препознатљиве начине доприносили миру и мултиетничкој сарадњи, саопшено је из Центра за мир и мултиетничку сарадњу.

Свечаност крај Старог моста 23. јула биће и у знаку доделе традиционалних признања "Мимар мира" заслужним појединцима који су на препознатљив начин, у срединама где раде и делују, доприносили афирмацији мира, помирења, друштвеног дијалога и широком спектру хуманистичких дела и циљева, најавили су из Центра за мир и мултиетничку сарадњу"

Овако извештавају босански медији о граду у којем је некад било и Срба, и Хрвата и Бошњака. Сад Срба готово да нема. А Бошњаци и Хрвати не воле баш да иду не другу страну моста, да се мешају.

Како је црногорски министар изазвао пометњу у НАТО, причитајте ОВДЕ.

Извор: Avaz. ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА