Најновије

ЖИВКОВИЋ: Одлуку о бојкоту избора донети тајно и када буду расписани

Одлуку о бојкоту или наступу на следећим изборима требало би донети када они буду расписани, оценио је у разговору за ФоНет председник Нове странке Зоран Живковић и позвао опозицију да се до тог момента, сваког дана, на сваки законом дозвољен и морално оправдан начин, бори за изборне услове.

Зоран Живковић (Фото: Јутјуб)

Када је реч о бојкоту парламента, Живковић сматра да би га требало наставити, али напомиње да постоје и изузеци.

"Некад треба и да уђемо у парламент, ако је нека велика тема, да не препустимо Вучићу да он прави своју личну журку, као што је био случај са расправом о ситуацији на Косову и Метохији", објаснио је Живковић.

Према његовим речима, главни корак, који се неће свидети новинарима, требало би да буде да се више не прича о односима у опозицији и бојкотовању или небојкотовању.

"Не треба да отварамо јавне трибине, јер кад се тако ради, то је на задовољство Вучића, он је одушевљен тиме", напоменуо је Живковић.

Он сматра да се тиме ствара и утисак свађе међу опозицијом, при чему се откривају и неке тајне које "не откривате ни када заводите девојку, а камоли кад хоћете да сломите један аутократски режим".

Договоре би требало постизати ван јавности и пажљиво одлучивати о тренутку саопштавања неких одлука, објаснио је Живковић, који је у опозицију убројао људе из Савеза за Србију и Покрета слободних грађана, као и "све оне који су ту негде око”.

Он је, међутим, указао да се не слаже са многима од њих, посебно са онима који су проруски оријентисани, па их у шали зове "русофиличари". Не слаже се ни са онима који "сматрају да држава треба да има већи утицај на привреду, а сами су били приватници цео живот".

"Не слажем се са онима који мисле да се национализмом већим од Вучићевог може да се победи Вучић”, поручио је Живковић.

Осврћући се на тезе да актуелна власт не може бити промењена на изборима, Живковић каже да је заступнике те теорије замолио да му објасне која је то друга форма за свргавање власти и да одговоре када су последњи пут чистили оружје и вежбали гађање у живу мету.

"То је бесмислица. Власт ће се променити на изборима или се никада неће променити, а наше је да се изборимо за услове који омогућавају иоле нормалну промену власти", поручио је Живковић.

Подсетио је да је 2000. режим Слободана Милошевића свргнут после пораза на изборима и објаснио да су 5.октобра били "додатни радови".

"Пошто му нико није јавио да је изгубио изборе, морали смо ми да му јавимо тог дана", нагласио је Живковић.

Када је реч о протесту "1 од 5 милиона", он је оценио да на политику утичу и климатски фактори, па је тако људе лети веома тешко окупити. Чини му са да је било паметније да су организатори протеста рекли: "Видимо се у септембру".

За оне који се залажу да протести буду сваке суботе, Живковић има поруку и захтев да тамо и физички буду присутни, а не само преко Твитера.

"Присуство на протестима је тако што станете тамо, макар сте на штакама или са штапом, а не тако што ћете да твитнете нешто о тим протестима”, закључио је Живковић.

Прочитајте ОВДЕ ко је то открио тајни план Запада.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА