Најновије

ЂУРИЋ УПОЗОРАВА: Почела је хајка на Србе због позива вођама терористичке ОВК!

На административном прелазу Јариње данас у поподневним сатима привремене приштинске институције ухапсиле су Србина Горана Станишића, под оптужбом за наводне ратне злочине, саопштила је Канцеларија за КиМ, а директор Канцеларије Марко Ђурић каже да је после данашњег обраћања председника Србије почела очекивана хајка на Србе.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

Према расположивим информацијама, Станишић, који је ухапшен пред својом супругом и сестром, одвезен је за Приштину, наводи се у саопштењу.

"Горан Станишић је расељено лице са КиМ и од 1999. године живи у селу Међулужје код Младеновца, у ком живи и Богдан Митровић - симбол хапшења на основу тајних оптужница Приштине и лажних сведочења косметских Албанаца. Станишић је често долазио на Косово и Метохију, последњи пут пре месец дана и до данас никаквих проблема није имао приликом преласка административних прелаза", истиче директор Канцеларије за КиМ. 

- Само неколико сати пошто је председник Србије најавио, почео је предвидив и очекиван притисак и хајка на Србе на КиМ. Очигледна је намера Приштине да се, због позива вођама терористичке ОВК за Хаг, направи својеврсна контратежа, зарад смиривања сопствене јавности, али и како би пред међународним институцијама и медијима поново покушали да стварају лажну слику о Србима као злочинцима - истакао је Ђурић. 

Хапшење Станишића је, како каже, још још један у низу примера застрашивања Срба у циљу довршетка етничког чишћења јужне српске покрајине, нарочито севера Косова и Метохије. 

"Сви они којима је то циљ морају да знају да ни овај, као ни бројни слични ранији покушаји, неће сломити чврсту вољу српског народа да остану и опстану на својим огњиштима, уз снажну подршку своје државе Србије", наводи се у саопштењу.

Ђурић је најоштрије осудио хапшење Горана Станишића и активирање некаквих тајних спискова и лажних оптужница привремених приштинских институција и затражио његово хитно пуштање на слободу. Канцеларија за КиМ и Република Србија, додао је, обезбедили су сву правну помоћ породици Станишић.

Раније вечерас је "Коха" пренела саопштење косовског специјалног тужилаштва у ком је наведено да је косовска полиција ухапсила Србина Г. С. осумњиченог за наводне ратне злочине против цивилног становништва. Према тим информацијама, он је ухапшен у Липљану, а тужилаштво је од суда у Приштини затражило да се осумњиченом одреди притвор.

Откривено зашто је пао Харадинај! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА