Најновије

ШИПТАРИ У ПАНИЦИ: Имају веома мало времена, а сценарио на Косову им не иде на руку!

Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је да ће се, како се приближавају парламентарни избори на Косову и Метохији, наставити притисци на Србе.

Харадинај и Шиптари (Фото: Јутјуб)

Он је, гостујући у Дневику Радио телевизије Србије (РТС), рекао да хапшења Срба представљају покушај да се направи вештачки баланс због тога што Специјални суд позива бивше припаднике ОВК.

Навео је да је, што се тиче Српске листе, Влада у Приштини пала пре годину дана, када су почеле серије потеза чији је циљ био застрашивање Срба.

Симић је указао да ће, како се буду приближавали избори, та "политика застрашивања добити још више на значају јер албански лидери немају шта да понуде бирачима, већ само мржњу према Србима".

Рекао је да Српску листу обавезује одлучност градјана да опстану на Косову, ао и 95 одсто гласова које је добила на изборима у општинама на северу.

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, Симић је рекао да је намера оних који су изазвали изборе, пре свега, да из тога политички профитирају и да блокирају дијалог.

Навео је да са српске стране, председник Србије Александар Вучић покушава да реши питање али да Приштина избегава могућност наставка дијалога.

Симић је истакао да у Приштини нема никога ко жели да покрене дијалог, да све партије избегавају ту тему и да је неће понудити бирачима.

Када је реч о роковима за одржавање избора, Симић каже да, према досадашњим информацијама, оставка Рамуша Харадинаја још није званично предата.

Када се она преда, косовски председник Хашим Тачи има рок од десет дана да распише изборе који онда треба да се одрже у року од 30 до 40 дана, рекао је Симић.

Зато је, рекао је, прва половина септембра реалан рок за одржавање парламентарних избора.

Рада Трајковић открила ко је довео Вучића на власт! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА