Најновије

ТРИ КРУГА ПАКЛА: Арканов убица у војном затвору пролази тешке муке, а бивши обавештајац открива да иза убиства стоји неко потпуно други!

Добросава Гаврића (44), осуђеног за убиства Жељка Ражнатовића Аркана (48), у Јужноафричкој Републици чувају јаке снаге, по наређењу страних обавештајних служби, које су „прљавим новцем“ и финансирале убиство команданта Српске добровољачке гарде, тврди за „Ало!“ Божидар Спасић, бивши функционер Државне безбедности.

Жељко Ражнатовић Аркан (Фото: јутјуб)

Аркан је убијен „прљавим“ новцем од дроге, а у питању је био обрачун страних служби, које су и наручиле убиство за неколико милиона долара пошто им је сметао у послу којим се бавио - каже Спасић.

Он наводи да Гаврића у војном затвору чувају чак три прстена обезбеђења и то по наређењу неке стране обавештајне службе.

- Гаврић, као најчуванија личност, има специјалан третман. Има чак три прстена обезбеђења, а његов долазак је спреман још 2005. године -каже Спасић.

Он наводи да је Јужноафричка Република постала сигурна мета за српске и светске криминалце.

- После убиства Жељка Ражнатовића Аркана наши криминалци су се обрачунавали у нашој земљи, а затим у западној Европи. Када им је ту постало тесно, сигурна кућа постала им је Јужноафричка Република. Када су изгубили позиције у Европи, део подземља преселио се у Јужну Америку, где још царује енглеска, руска и друге мафије.

То им је омогућила корумпирана полиција и лак долазак до путних исправа. Корумпирана полиција, трговина наркотицима и дијамантима само су део посла којима се баве… Све је то могућност за лаку зараду. У ту земљу су се слиле разне банде, а тамо се нашао део и шкаљарског и кавачког клана. Све то показује да је српска мафија јака и да је део међународне мафије - напомиње он.

Спасић наводи да „одреди смрти“ страних обавештајних служби, попут енглеске МИ6 и немачке БНД, контролишу рат банди у тој земљи, где Срби нису пожељни.

- Они су састављени од бивших полицајаца, војника, легионара, криминалаца и убијају непожељне. Неко жели да склони српско подземље које је доста јако. Ти одреди смрти делују у Бразилу, Колумбији, а последњих година у Јужноафричкој Републици - каже Спасић.

Он наводи да је Аркан био самосталан и да се није могао контролисати.

Фудбалер убијен због кокаина

Једног од најпознатијих јужноафричких фудбалера Марка Бачелора ликвидирала је наводно српска мафија. Јужноафрички медији наводе да иза убиства једне од највећих спортских звезда Јужноафричке Републике највероватније стоје српски криминалци који делују у том делу света. Сумња се да је мотив овог бруталног злочина повезан са нестанком пошиљке од тоне кокаина крајем прошле године, а по свему судећи, иза ликвидације Бачелора стоје исти нападачи који су убили и Србина Ивана Ђорђевића априла ове године.

- Одвојио се од службе, а његово деловање пратиле су стране обавештајне службе које вршљају по Балкану - истиче наш саговорник.

Српске криминалце у Јужној Африци контролишу стране, али и наше обавештајне службе.

- Доласком Арканових „тигрова“, српска мафија добила је легитимитет и то крило је у Африци постало јако. Најбоље се снашао Добросав Гаврић, који очигледно има доста новца - наглашава бивши оперативац ДБ-а.

Добросав Гаврић је у Србији осуђен на 35 година затвора због убиства Жељка Ражнатовића Аркана и двојице његових пријатеља. Он тражи политички азил у Јужноафричкој републици и налази се у затвору „Хелдеструм“, који важи за добро чуван казамат, у западном делу Кејптауна, у месту Каледон. 

Гаврић је у затвору од 27. децембра 2011, после убиства афричког боса Сирила Бике, када је откривено да је био његов телохранитељ. Већ седам и по година чека одлуку суда Јужноафричке Републике о добијању статуса избеглице или другу врсту заштите, јер се, како тврди, боји да ће га у Србији убити Арканови осветници.

Уставни суд Јужноафричке Републике у децембру прошле године поново одбио Гаврићеву молбу за азил. Међутим, добио је шансу за ревизију избегличког статуса и право да се обрати жалбеном одбору за избеглице. У есктрадиционом поступку такође може да се бори за останак у Јужноафричкој Републици.

Официр ОЗНЕ открио где је Дражин гроб, сазнајте о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА