Најновије

АМЕРИМА НИЈЕ ДОБРО: После С-400 Русија нуди Турској и ново супер оружје! Ево шта плаши НАТО (ВИДЕО)

Након што је Русија недавно испоручила Турској делове за С-400 што је изазвало згражање осталих чланица НАТО-а, понајвише Сједињених Држава, Москва је протеклог викенда понудила Анкари и куповину вишенаменског борбеног авиона типа Су-35.

С 400 (Фото: Јутјуб)

Ти ловци бомбардери за одржавање ваздушне надмоћи, сматрају Руси, могли би бити достојна замена за америчке F-35, чија је испорука заустављена управо због С-400.

Могућност куповине модификоване верзије авиона типа Су-27 протеклог викенда најавио је председник Ростека Сергеј Чемезов. Председник руског државног конгломерата за производњу и продају оружја изјавио је како је Москва спремна доставити авионе Су-35 уколико их Анкара жели имати у својим ескадрилама.

Реч је о вишенаменском ловцу 'теже класе' с могућношћу великог домета који се сматра ловцем 4. генерације јер у њега није уграђен АЕСА радар. Уз то, аналитичари истичу како је руски ловац далеко иза раније понуђених америчких F-35, а који припадају авионима из групе стелт летелица смањеног радарског одраза. Ипак, ради се о ловцу ненадмашних маневарских способности који је набавила Кина, због чега су јој прошле године из Вашингтона наметнуте одређене санкције.

Су-35 може достићи брзину од 2,25 маха на великим висинама и 1,13 маха на нивоу мора, што је у рангу с америчким авионом пете генерације F-22 Raptor. С друге пак стране, F-35 врло тешко може досећи 1,6 маха под пуним млазом, истичу стручњаци, додајући како мање брзине значе и мање енергије за лансирање ракета, што заузврат значи краћи опсег напада.

Упоређујући F-35 и Су-35, амерички стручњаци наглашавају како је једини адут америчког ловца његова стелт технологија и високотехнолошки сензори који омогућују пилоту премоћ при изненадном нападу изван видног круга непријатеља. У свим другим сценаријима већина америчких аналитичара препоручује пилотима F-35 бег на сигурно од руских ловаца за ваздушну надмоћ које Москва нуди Турској.

Јужна Кореја пуцала на руске авионе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: tportal.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА