Најновије

МАКЕДОНЦИ, ЏАБА СТЕ СЕ "УВЛАЧИЛИ ГРЦИМА И МЕЊАЛИ ИМЕ ДРЖАВЕ"! Мицотакис најавио притисак на Скопље и промоцију "грчке Македоније"!

Грчки премијер Кирјакос Мицотакис рекао је да ће процес интеграције Северне Македоније у ЕУ и подршка бренду „Македонија" бити две алатке које ће грчка Влада користити како би ублажила негативне последице Споразума из Преспе.

Грчки премијер Кирјакос Мицотакис (Фото: јутјуб)

- Са ове говорнице сам изјавио да је Преспански споразум лош и штетан. Али исто тако сам рекао и да, кад споразум једном буде ратификован, не може се мењати једнострано. Неопходно је да се боримо да ублажимо негативне последице, тако што ћемо вршити притисак на Северну Македонију током процеса европских интеграција - поручио је Мицотакис.

Грчки премијер је, током скупштинске дебате о програму нове Владе, навео да ће, подржавајући македонске производе, спровести велику светску кампању и промовисати „аутентичну грчку Македонију".

Мицотакис је додао и да он није променио став о Преспанском споразуму, те да ће се од сада поштовати принципи доследности између предизборних говора и постизборних дела.

Велика акција црногорске војске, почело протеривање Срба, сазнајте о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА