Најновије

"ОВО ЈЕ НАЈАВА УБИСТВА!" КАЖЕ СЗС: "Омча за Србију" за аутора "упозорење да се не догоди"!

Главна политичка тема у Србији данас - да ли се спрема "Омча" за Србију и њеног председника или за опозицију? Док таблоиди и поједини медији у државном власништву најављују операцију "Омча" и могућност да стране службе монтирају убиство опозиционог лидера, опозиционари тврде да је у питању најава убиства и позивају тужилаштво да реагује.

Савез за Србију (Фото: СзС)

Наводе такође да их полиција прати и прислушкује без налога суда. МУП је наводе о праћењу демантовао.

Први пут је најављена у Српском телеграфу пре 13 дана. Операција "Омча" поново је доспела на насловнице захваљујући тексту који објављује "Печат", потом преузимају државне "Вечерње новости" и који потписује Љубан Каран.

Одакле Вам сазнања за операцију "Омча"?

Каран: "За операцију "Омча" ја сам чуо као и сви други грађани. То је било у штампи, а ја сам само користио њихова сазнања која сам разрадио у својој анализи".

У својој, како каже, анализи метода специјалног рата који се води против Србије, Каран упозорава да је могуће монтирано политичко убиство.

"Ако се упитамо ко би могао бити мета, логично је да то буде неко од опозиционих лидера, можда чак неко од оних који су под контролом "Запада". Са становишта вођења специјалног рата, најефектније би било уклонити некога ко тренутно највише напада актуелну власт. Неко ко би више користио као мртав, као политичка жртва режима, него као неуспешан опозиционар без подршке народа", стоји у тексту.

"Ова тврдња је сама по себи страшна, да не кажем престрашна. Оно што је такође страшно је што овај текст, по нашој процени, служи да аболира власт ако се било коме ко другачије мисли било шта деси", наводи један од лидера СзС Драган Ђилас.

Када би се некоме од лидера опозиције нешто догодило после Вашег текста, да ли бисте осећали део одговорности?

Не бих зажалио због тога што сам то писао, јер ово је упозорење да се тако нешто не догоди.

Што је за Карана упозорење, за лидере Савеза за Србију је најава убиства са страница државног медија. Зато очекују да тужилаштво испита аутора текста "Омча за Србију".

"Да види да ли је он написан на основу података којима он располаже, да сазна српска јавност и ми о чему се ради. А у случају да је текст написан на основу лажних података, онда је то озбиљно узнемиравање јавности", оцењује Ђилас.

Док је јавност затрпана упозорењима на "Омчу", с насловних страница таблоида, опозиционари тврде да им власт "ставља омчу" њима, а да за то користи прошле године формирано Одељење за посебне активности УКП-а.

"Суштина је да се то нешто што се ради против било каквих налога тужилаштва или суда. Суштина је да нас ти људи прате и прислушкују", навео је Ђилас.

"Ово је једна од фотографија праћења лидера опозције, која је обрађена као званична у документацији и архиви надлежних јединица које се очито баве овим", додао је лидер Двери Бошко Обрадовић.

Док опозиција тврди да су информације добили од припадника МУП-а, МУП демантује све њихове наводе.

Тврде да наводни налог за праћење не одговара изгледу ниједног документа у МУП-у, да је у питању фотомонтажа, да су наводи о Одељену за посебне активности научна фантастика, јер то одељење постоји још од 2001. године.

Прочитајте ОВДЕ све о акцији СНС на дечјем игралишту у Нишу где су деци делили...

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА