Најновије

ПРЕКРШИЛИ СУ ЗАВЕТ ЋУТАЊА И ПРИЗНАЛИ: Ми смо Бин Ладена одали Американцима. Лоцирали смо га преко телефона, а порука је дата кључном човеку!

Пакистански премијер Имран Кан рекао је да је пакистанска обавештајна служба ИСИ дала америчкој ЦИА траг који јој је омогућио да лоцира и убије воћу Ал Каиде Осаму бин Ладена.

Премијер Пакистана Имран Кан (Фото: јутјуб)

"ИСИ је дала информације које су довеле до проналажења Осаме бин Ладена. Ако питате ЦИА, видећете да је ИСИ дала почетну локацију преко телефонских података", рекао је Кан у интервјуу Фоксу.

Пакистан је до сада негирао да је дао било какве информације о оснивачу Ал-Каиде ког су после вишегодишње потере 2. маја 2011. убили амерички командоси у кући у пакистанском Аботабаду, стотинак километара северно од Исламабада.

Ипак, пензионисани пакистански генерал Асад Дурани, шеф ИСИ од 1990. до 1992, у књизи издатој 2018. је навео да су пакистанске власти вероватно дојавиле Вашингтону где се бин Ладен крије истовремено "глумећи незнање" јер би сарадња са САД око "особе коју многи у Пакистану сматрају херојем могла бити понижавајућа за владу".

Кан се налази у посети Вашингтону током које се састао с председником Доналдом Трампом у покушају да се односи две земље побољшају.

Ко је господар и чувар Персијског залива, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА