Најновије

РУСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ ДЕТАЉНО ОБЈАСНИО: Због чега амерички Ф-35 нема шансе против руског ловца Су-57!

Војни експерт Андреј Фролов назвао је америчког ловца пете генерације Ф-35 Лајтинг 2 (F-35 Lightning II) „ајфоном“ у поређењу са руским опонентом Су-57. Оволики степен „компјутеризације“ једног борбеног авиона може да донесе више штете него користи, сматра руски специјалиста.

Руски авион Су-57 (Фото: јутјуб)

Специјалиста сматра да је Ф-35 Лајтинг 2 далеко „компјутеризованији“, што га чини рањивијим. Према његовом мишљењу, амерички ловац се по аналогији са „паметним“ телефоном може показати као бескорисна играчка или гомила прескупог гвожђа уколико „стално није прикључен на “Apple Store” и врши редовна ажурирања“.

„Произвођач ове летелице може у сваком часу да блокира систем помоћу којег функционише овај авион. Могућности Су-57 су и даље под велом тајне, али мислим да он није у толикој мери комјутеризован као је Ф-35 Лајтинг 2“- тврди руски војни експерт.

Фролов такође сматра, да је је Ф-35 Лајтинг 2 има доста конструкционих недостатака, који код руског ловца не постоје. Тако на пример, је Ф-35 Лајтинг 2 носи убојна средства на спољним носачима што смањује његову „невидиљивост“.

„Ф-35 је конструисан да буде универзалан авион за сва три вида амаеричке војске  – флоту, ратно ваздухопловство и корпус морнаричке пешадије. То је битно утицало на специфичност његове конструкције, што у збиру није донело жељене резултате“- закључио је Фролов.

Ф-35 је амерички авион пете генерације. Његова производња је почела 2006.године, а експлоатација у оперативним јединицама ратног ваздухопловства 2012.године, Производи се у три варијанте: стандардна варијанта за ратно ваздухопловство САД, варијанта са скраћеним или вертикалним полетањем која је развијена за Корпус морнаричке пешадије, и палубна варијанта за јединице ратне морнарице.

Које руско оружје открива непријатеља по електронском трагу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА