Најновије

"ШИК" ХАРА СРБИЈОМ! Обавештајне структуре упалиле црвени аларм! Шиптари распоредили своје снаге по Нишу и Војводини!

Како је саопштено из Центра за безбедност, истраге и одбрану ДБА, ШИК, обавештајна служба лажне државе Косово (званично расформирана 2008, али и даље активна - један од шефова био је и Кадри Весељи), појачала је своје активности не само на територији јужне српске покрајине већ и у целој Србији.

Шиптари (Фото: јутјуб)

Главни циљ је врбовање наших грађана, а сама акција финансира се из иностранства, пре свега из Албаније, Швајцарске и Велике Британије.

Ову опасну обавештајну службу формирала је албанска служба ШИШ, која је наследник Сигуримија. Током НАТО агресије на СРЈ и касније, ШИК је углавном уклањао ривале Хашима Тачија и бавио се набавком оружја за терористичку организацију ОВК. Пре саме агресије, припадници ШИК-а су углавном уцењивали и заплашивали становништво албанске националности који нису подржавали терористе ОВК.

У то време, на челу ШИК-а били су Азем Суља, који је Тачијев ујак, Кадри Весељи, Џавит Хаљити и други моћници који и данас контролишу организовани криминал.

ШИК годинама заједно са појединим страним обавештајним агенцијама, пре свих МИ6, има активности у целој Србији. Један од задатака је провокација власти у Београду не би ли изазвали сукобе, али то им не полази за руком. Зато су своје активности усмерили на врбовање становништва у целој Србији.

Ово је нешто што је последњих година била једна од важних активности те службе, па су њени припадници често налазили људе који су на својим адресама у Србији пријављивали њихове агенте и за то добијали новац, куповали су и станове у Нишу и околини, али и у Војводини.

Врбовањем и стварањем мреже својих сарадника у целој Србији имају за циљ не само да прошире своје криминалне активности већ и да преко појединаца и група утичу на исход предстојећих избора у Србији како би могли да створе утицај на власт, који сада немају, али и да изазивају економско урушавање и социјалне немире.

Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА дошао је до ових података, а проследио их је надлежним службама, па верујемо да ће сходно томе планови ШИК-а и других страних обавештајних агенција бити осујећени. Наше обавештајне структуре одлично раде свој посао, иако су малобројне у односу на стране агентуре које покушавају да нам науде.

Како Путин уцењује друге државе да повуку признање “Косова”, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА