Најновије

АМБАСАДОР ФРАНЦУСКЕ: Посета председника Макрона има историјски значај!

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у опроштајну посету амбасадора Француске Фредерика Мондолонија.

Фредерик Мондолини и Ивица Дачић (Фото: mfa.gov.rs)

Мондолони је истакао да недавна посета председника Емануела Макрона има историјски значај и да је поставила снажан темељ за додатно интензивирање сарадње, за шта са француске стране постоји изражен интерес и спремност.

Заједнички је изражено задовољство због веома успешне реализације посете председника Макрона Србији, која је протекла у изузетно пријатељској и срдачној атмосфери, уз висок степен постигнутог разумевања о најзначајнијим питањима од обостраног интереса.

Посебно је истакнут значај закључења великог броја споразума из различитих области, чијем ће спроводјењу у наредном периоду бити посвећена посебна пажња, саопштио је МСП.

Министар Дачић захвалио је амбасадору Мондолонију на његовом ангажману, који је у значајној мери допринео унапредјењу укупних билатералних односа две земље, и пожелео му успех на професионалном и личном плану.

Изразио је задовољство због континуираног напретка сарадње који две земље остварују и очекивање да ће се такав тренд наставити и убудуће.

Амбасадор Мондолони је оценио да се може рећи да посета председника Макрона има историјски значај и да је поставила снажан темељ за додатно интензивирање сарадње у предстојећем периоду, за шта са француске стране постоји изражен интерес и спремност.

Посебно је захвалио на изузетно доброј сарадњи коју је остварио са институцијама Републике Србије, како у припреми ове посете, тако и током свог целокупног мандата.

Дачић сазвао округли сто српских амбасадора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА