Најновије

НАПАДНУТО ВОЗИЛО ХРВАТСКЕ ВОЈСКЕ У АВГАНИСТАНУ: Талибани ранили тројицу војника, једном се боре за живот!

Хрватско министарство одбране саопштило да је у мисији у Авганистану дошло до ванредног догађаја. Медији наводе да су талибани ранили три хрватска војника.

Хрватска војска (Фото: osrh.hr)

"Нажалост, јутрос се догодио напад у Кабулу на возило хрватске војске. Имамо троје повређених војника, од којих је један у јако тешком стању и бори се за живот. Друга двојица су тешко повређена, али нису у животној опасности", казао је министар одбране.

"Хрватски војници кретали су се у три возила. Око 8 сати ујутро кренули су у камп Каја. У 8.45 сати, на путу од кампа Каја до кампа Лион, на 200 метара од кампа Лион, дошло је до залетања мотора с бомбашем самоубицом у наше возило.

На лице места су изашле авганистанске снаге и пружиле помоћ нашемимп о вређеним војницима", додао је министар одбране Хрватске.

Рањени млади војници

"Њима се тренутно пружа максимална медицинска помоћ и надам се да ћемо их брзо видети у Хрватској", казали су.

"Сада је најважније да збринемо наше повређене припаднике и то се сада чини. Били смо јутрос код породица повређених војника. Као министар обране спреман сам преузети политичку одговорност за овај догађај. Згрожени смо овим догађајем, осуђујемо овакав напад на хрватске војнике који учествују у операцијама широм света у подршци мира и безбедности", казао је министар Крстичевић.

Објављени су и детаљи о рањеним војницима. Двојица живе у Осијеку и Винковицима, а један у Сесветама. Ради се о млађим припадницима војних снага, 87. и 92. годишта.

О новом нападу Израела на Сирију више читајте ОВДЕ.

Извор: Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА