Најновије

НАПРЕДЊАЦИ УДАРИЛИ НА СОЦИЈАЛИСТЕ КАО НИКАД ДО САДА! Пале су тешке речи, настао је хаос у коалицији СНС и СПС!

Севају искре на релацији СНС - СПС и поново су покренуте приче о томе колико су социјалисти искрен партнер у власти, а овога пута то је учинио, врло оштро шеф посланичке групе напредњака у парламенту.

Александар Мартиновић (Фото: Јутјуб)

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић упутио је у Скупштини Србије оштре замерке посланицима коалиционе Социјалистичке партије Србије на недовољном ангажману, и у скупштини у јавности по питању најактуелнијих политичких тема.

Мартиновић је најпре замерио на недовољном броју посланика у скупштинској сали, где је у току расправа о изградњи станова по повољним условима за припаднике снага безбедности, а затим и на недовољном политичком ангажману и преузимању одговорности за заједничку политику, због чега се, каже, у јавности ствара утисак да је на власти само СНС и да су за све што не ваља криви "Вучић и напредњаци".

- Преузимам ризик да ће ме критиковати председник странке. Ово није уобичајена ситуација, али, уз сво дужно поштовање према СПС, за мене је неприхватљиво да у сали има више посланика Српске радикалне странке, него вас који сте у власти - рекао је Мартиновић.

Социјалисти су у одговору на критике рекли да те односе треба да решавају Александар Вучић и Ивица Дачић, као лидери странака.

Заменик шефа посланичке групе СПС Неђо Јовановић рекао је током полемике да социјалисти подржавају владу, да партиципирају на најбољи начин и да се труде да имају исте вредности као коалициони партнери, те да знају колики им је потенцијал и где су у односу на СНС.

Он је рекао да су у дану за гласање посланици СПС увек ту и да подржавају предложене законе.

Као шеф посланика СНС, Мартиновић је казао да он своје посланике може да пошаље да седе по сплавовима на кеју, али да уместо тога они седе по цели дан у парламенту.

Упитао је да ли је долазак посланика СПС на гласање њихов “акт милости” и да ли треба да им буде неизмерно захвалан због тога.

- Што се мене тиче, не морате да дођете ни у дану за гласање, али хајде да прекинемо са том врстом прављења две категорије посланика. Моји су робови, а ви сте, не знам каква, господа… Па, где су моји посланици у дану за гласање - упитао је Мартиновић.

Мартиновић је такође приметио и да су социјалисти на општини Стари град у коалицији са Марком Бастаћем, који је, подсећа, “чупао" знакове за радове на градилиштима у Београду.

- Поделите и одговорност и терет власти у Народној скупстини. Данима имам утисак да нисмо равноправи, највећи део терета пада на посланике СНС - рекао је Мартиновић који је погледао листу говорника и утврдио да су се пријавили да о предлогу закона говоре по један посланик СПС и СПДС, а да су сви други из СНС.

Шеф посланичке групе СПС у Скупштини Србије и потпредседник парламента Ђорђе Милићевић за Еспресо каже да је социјалисти имају најконструктивнији могући приступ.

"Социјалистичка партија Србије дели вредности и одговорности када је реч о раду владајуће коалиције. Ивица Дачић и Александар Вучић су направили дугорочно и стратешко партнерство наше две странке, и суштински је најважније да резултате тог партнерства препознају и на прави начин вреднују грађани Србије. Посланици СПС одговорно, озбиљно и посвећено раде свој посао и увек смо поштовали кредибилитет сваког посланика и чували достојанство Народне скупштине РС. И то смо показали и потврдили много пута до сада кроз низ других тема о којима се водила расправа, а СПС имао најконструктивнији могући приступ. Ми смо странка са великим политичким искуством и овакав пут и приступ никада нећемо променити", рекао је он.

Функционер СПС и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић каже да је сарадња социјалиста и напредњака гранитна.

"Неспорно је да СНС под руководством Александра Вучића представља предоминантну снагу на политичкој сцени Србије и трасира правце деловања у свим сферама друштва. Такође, евидентна је гранитно јака сарадња два председника, Вучића и Дачића, као и две политички релевантне странке, на стратешкој реализацији циљева који доносе бољитак за државу Србију и њене грађанке и грађане, у политичкој, спољнополитичкој и социо-економској равни. Традиционална државотворност и одговорност социјалиста нас обавезује као и увек до сада да учинимо и искорак више и то никада није било спорно", каже Ружић.

Прочитајте ОВДЕ какав је то неочекивани обрт у дијалогу Београда и Приштине.

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА