Најновије

"ПОКУШАЈИ СТВАРАЊА ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СУ ПРЕТЊА БАЛКАНУ": Одржан важан састанак у Министарству одбране о ситуацији на КиМ!

Министар одбране Александар Вулин састао се данас са новоименованим амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком и том приликом указао да је покушај формирања "Војске Косова" сасвим неприхватљив, а да су покушаји стварања „Велике Албаније" претња миру на читавом Балкану.

Александар Вулин и Александар Боцан-Харченко (фото: mod.gov.rs)

- Посебно брине ћутање међународне заједнице, али и земаља региона - рекао је Вулин.

Министар је пожелео добродошлицу Боцан-Харченку и изразио захвалност претходном амабасадору Русије Александру Чепурину на доприносу за унапређење сарадње у области одбране између две земље, додавши да је уверен да ће се и са амбасадором Боцан-Харченком, као одличним познаваоцем прилика на Балкану, успешна сарадња наставити.

Према речима Вулина, између наших држава постоје историјски дубоки корени, а отворен и искрен однос два председника и врховних команданата војски Републике Србије и Руске Федерације, Александра Вучића и Владимира Путина, може и даље да их јача, што ће свакако допринети остварењу још бољих резултата на пољу сарадње у области одбране, као и свеукупне сарадње.

Посебну захвалност Русији министар је изразио на подршци територијалном интегритету Србије и напорима за проналажење компромисног решења за Косово и Метохију, као и поводом доследне подршке позицијама Србије у Савету безбедности Уједињених нација, у ситуацијама када је интерес наше државе био угрожен.

Вулин је рекао амбасадору да је са задовољством прихватио лични позив министра одбране Шојгуа да присуствује „Међународним војним играма 2019“ у Москви.

На данашњем састанку, војно-војна сарадња оцењена је као један од најуспешнијих аспеката сарадње Србије и Русије, а посебно реализација заједничких вежби и наставак војно-техничке сарадње, наводи се у саопштењу Министарства.

Пале су тешке речи, настао је хаос у коалицији СНС и СПС! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА