Најновије

ЈОВАНОВИЋ: Страни посматрачи – признање да сте неспособни да уредите двориште

Бојкот избора јесте смислен, али право питање је да ли може да буде успешан, рекао је председник Демократске странке Србије Милош Јовановић и додао да верује да би бојкот пре имао негативне последице по даљу борбу против власти, него позитивне.

Милош Јовановић (Фото: Јутјуб)

Јовановић је у Новом дану оценио да је прича о бојкоту покренута сувише рано, и да не треба покретати причу, а да у својим редовима немате консензус, јер је то тактички погрешно.

„У оваквим околностима сам пре против бојкота, мислим да би он имао више негативних последица по даљу борбу, него позитивних. Мој став у оваквим околностима је пре не него да“, казао је.

Како је рекао, бојкот је средство, а не циљ сам по себи, једино питање је да ли може бити успешно средство или не.

„Да ли након бојкота можемо да урадимо нешто са њим у оваквим условима? Мислим да не…“, казао је подсетивши на подршку Вучићу споља, као и протесте као „прошуштену шансу“.

Ко ће оспорити легитимитет власти ако опозиција не изађе на изборе, у понедељак након избора – нас педесет хиљада, запад кога то не занима, ко, упитао је Јовановић.

„За победу против власти потребан је процес, то неће бити преко ноћи, неће се десити револуцијом, за то нема снаге нити околности, нема озбиљних услова за тако нешто. То ће ићи постепено… Даља борба је присуство у парламенту, боље да опозиција узме неке градове у земљи него ниједан, и да то буде упориште, или педесет посланика у скупштини, и да се тако бори“, истакао је.

Према његовим речима, чињеница да су у питању редовни, а не ванредни избори, само ће отежати мобилизацију након тога.

„Теже ћете објаснити људима зашто се бојкотују редовни избори, јер мора да се изабере нова влада, и то ће отежати мобилизацију након бојкота, теже ће бити објасни грађанима“, казао је и додао да у погледу бојкота стога „бира сврсисходније“.

Говорећи о најави председника Србије Александра Вучића да позове међународне посматраче и среди ирачке спискове, Јовановић је рекао да је то „најобичније фолирање и трик“.

„Нисам склон мешању било каквих посматрача, то су наше ствари, принципијелно – кад неко помиње да доведемо странце то ми је показивање слабости и недозрелости, као прихватање чињенице да сте неспособни да уредите своје дрвориште.

Он сматра да бирачки списак није „најпроблематичнији“ кад се говори о изборним условима, већ све што претходи, а то су медијска сцена, политички плурализам у медијима.

„То одлучује, није пресудна ни евентуална крађа, ако се и краде то су мали постоци, важни су и контролори и процедура, али то је много мање важно од партитократије, кад вас неко услови радним местом како да гласате… како јавна медијска кућа извештава – ако нема ко да нас чује зашто би гласао за нас, а слуша само другу страну“, објаснио је лидер ДСС.

Он је додао да то не значи да бирачки списак није битан, али „овакав онакав, није то никакав уступак опозицији нити ће нешто битно променити“.

Џихадиста на страни Израела открио једну велику ствар! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА