Најновије

Украјина фалсификовала кључни аудио-снимак о обарању Боинга, ФБИ покушавао да украде црне кутије

Државна безбедност Украјине редиговала је и измонтирала аудио-снимак који је доставила хашкој истрази о обарању малезијског Боинга у августу 2014-те изнад Донбаса.

Срушени боинг (Фото: РИА)

Ово се тврди у новом документарном филму холандског  режисера Макса ван дер Верфа.

У том филму експерт малезијске фирме OG IT Forensic Services Акаш Розен да се делови тог аудио-снимка међусобно разлику по „ниоу шумова“.

Розен тврди и да је из снимка неколико делова уклоњено.

Немачки експерт Норман Ритер сагласио се са Розеновим указивањима и закључцима и указао да је оригинални снимак претрпео „чак девет интервенција, односно манипулација“.

Верф је у филм укључио и сведочење двојице становника Доњецке Народне Републике који су посведочили да је ракета која је оборила малезијски Боинг 747 са 298 путника (и чланова посаде) стигла „са стране насеља Степановка коју је у оно време контролисала украјинска војска“.

Холандски режисер је у свој филм укључио и исказе малезијског премијера Мохамада Махатира и руководиоца групе иследника владе у куала Лумпуру пуковника Мохамада Сакрија који је и директор Националног савета безбедности.

Верфов филм садржи и неколико правих сензација.

Једна од њих је да су агенти америчког ФБИ покушали да украду црне кутије обореног авиона.

Друга: да су НАТО и САД спремали војни упад на исток Украјине!     

У филму се наглашава да Малезија и њени представници у истражној комисији у Хагу сумњају у коректност истраге и њених закључака и наводе да су многи `докази` били украдени или фалсификовани у Служби државне безбедности Украјине.

Малезијски функционери су Верфу открили да је Вашингтон планирао да прве недеље после трагедије на Донбас пошаље 9.000 војника НАТО. Уз образложење да је то неопходно да би се заштитило „место пада Боинга“.

До тога није дошло због оштрог противљења Немачке, али је Аустралија ипак послала у Европу за то предвиђених 200 елитних командоса који су прво стигли у Холандију, а из ње били пребачени у Кијев.

Филм открива и да су малезијски иследници 22. јула 2014-те извели тајну операцију којом су онемогућили Украјину да се домогне црних кутија.

То је охрабрило Немачку и довело до тога да интервенција НАТО буде дефинитивно отказана 27. јула.

Махатир је `у камеру` рекао да су САД, Холандија и Аустралија покушале да онемогуће укључивање Малезијаца у истражну групу, а да су њеним представницима потом стално убацивали клипове у точкове.        

Наџиб Разак, који је у време трагедије био на челу владе Малезије, испричао је Верфу да је Бараку Обами – само неколико сати након трагедије – рекао да не верује да иза свега стоји Русија.

Разак и Сакри су испричали и да су представници Малезије морали да бране црне кутије којих су нарочито покушавали да се домогну агенти ФБИ.

Нова опасност на помолу! Северна Кореја испалила балистичке ракете. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА