Најновије

ДАЧИЋ ДОБИО ДИПЛОМАТСКУ НОТУ, БРОЈКА ПАЛА ИСПОД 100: Ово је 14. земља која је повукла признање Косова!

Министар спољних послова Ивица Дачић је гостујући у Јутарњем програму РТС-а саопштио да је синоћ добио дипломатску ноту из Централноафричке Републике у којој се наводи да та земља не признаје независно Косово.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Гостујући на РТС, Дачић је показао званичну ноту коју је синоћ добио од те земље, а коју је посетио прошле године где је разговарао са тамошњим председником.

Дачић је указао да Приштина тврди да је ЦАР признала Косово, а да је током његове посете тој земљи прошле године њен председник изразио чуђење због тога. 

- После мог захтева они су направили малу истрагу да ли постоји одлука или не у ЦАР и кажу да не постоји никакав став којим ЦАР признаје Косово. Да они не могу да заступају различиту позицију од међунродног права да се залажу за дијалог и да подржавају основне вредности и суверенитет за све земље, а за Републику Србију посебно - рекао је Дачић. 

- ЦАР је 14 земља која се на такав начин изјаснила. Косово је тврдило да има 116 земаља које признају, сад могу да кажем да је тај број пао испод 100. Циљ нам је да то буде испод половине чланица УН - рекао је министар.

Ово је 14. земља која је повукла свој став о признавању Косова, односно прецизирала га, рекао је Дачић.

То су до сада учинили и Република Палау, Мадагаскар, Соломонска острва, Лесото, Суринам, Гранада, Унија Комора, Бурунди, Комонвелт Доминика, Сао Томе и Принципе, Либерија, Гвинеја Бисао, Папуа Нова Гвинеја.

Дачић је најавио да постоји још једна земља која је донела одлуку о повлачењу признања, али већ месец-два не жели то да објави да не би иритирао међународну заједницу.

Ево зашто се Мондолони враћа у Париз! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА