Најновије

КРВАВА АКЦИЈА АЛ КАИДЕ: Разнео се бомбаш самоубица! Џихадиста убио неколико сиријских војника

Неколико војника Сиријске арапске војске (САА) убијено је у суботу ујутро када је џихадски побуњеник детонирао свој самоубилачки појас у области Дара.

Џихадиста се разнео у свом штабу, а том приликом је убио и неколико сиријских војника (Фото: Јутјуб)

Према једном војном извору, џихадиста је детонирао импровизовану бомбу која је била отомана око њега. Све се догодило када је сиријска војска напала скровиште терориста у граду Млихит Ал-Аташ.

Војска је саопштила да је џихадиста припадао групи Хаџат Тахрир ал Шам, која је некада контролисала већи део североисточне Даре.

Међутим, други извор је навео да нико од сиријских војника није погинуо, већ да су сви тешко рањени и да су пребачени у болницу Ал-Санамаин на лечење. Још нема потврде ове информације.

Пошто је сиријска војска преузела контролу над већим делом ове области, исламисти су побегли у јужни део Даре или су се сакрили у регији Ал-Лајат.

Локални медији наводе да џихадисти користе тзв. “спаваче” да би изазвали хаос у овој провинцији. “Спавач” борави у својој скривеној ћелији, а активира експлозив када упадне војска или када добије наредбу да изведе неку самоубилачку акцију.

Раније овог месеца, јединица руске војне полиције била је мета импровизованог експлозивног уређаја у источној Дараи. Сличан напад изведен је и на западу ове покрајине када је погинуло пет бораца САА.

За све нападе у овој области одговорна је група Хаџат Тахрир ал Шам, која је огранак Ал каиде.

Прочитајте ОВДЕ како трају борбе за Триполи.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА