Најновије

ЛИБИЈА ПОНОВО У ПЛАМЕНУ: Хафтарове снаге разориле Мисрату, а онда је уследила жестока одмазда! ГНА уништила непријатељску ваздушну базу!

Либијска национална армија (ЛНА), коју предводи командант Калифа Хафтар, ноћас је извела ваздушне ударе на базу Академије ваздухопловних снага у западном граду Мисрати.

Мисрата у пламену (Фото: Јутјуб)

Локални медији наводе да се у последњих 24 сата воде жестоке борбе између бораца ЛНА и војске националног јединства (ГНА), која припада међународно признатој влади. Главни циљ ЛНА је да заузме Триполи.

Хафтарове снаге су одговориле на напад на ваздушну базу Либијске националне армије, Ал Јуфра. Поједини медији су пренели да су провладине снаге том приликом уништиле два украјинска авиона ИЛ-76Д. Украјина је наводно допремила авионе либијским побуњеницима и том приликом прекршила забрану увоза оружја овој земљи.

Провладини медији саопштили су да је ГНА извршила вишеструке нападе беспилотним летелицама на ваздушну базу Ал-Јуфра. Наводно је том приликом уништено складиште муниције, као и транспортни авиони, који су довезли оружје Хафтаровим снагама из УАЕ.

У међувремену, ЛНА је тврдила да су њене ваздухопловне снаге извршиле ваздушни напад у ваздушној бази у Мисрати.

Снаге ЛНА преузеле су контролу над војним кампом Ал Накиљах у предграђу Триполија.

ЛНА, коју предводи командант Калифа Хафтар и чије седиште је на истоку земље, наставила је офанзиву чији је циљ да се заузме Триполи.

Прочитајте ОВДЕ како су Руси сравнили штаб џихадиста.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА