Најновије

БОГ НАС ЈЕ СПАСИО ИЛИ БИ НАТО БИО СТАЦИОНИРАН ПОРЕД РУСИЈЕ: 2020. планиран бруталан удар

Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је да је Белорусији 2020. године помогао бог, иначе би у републици, уз помоћ опозиције, биле стациониране НАТО снаге.

„Бог нам је помогао 2020. године. Да тада нисмо истрајали, овде би дошло до рата. Они (опозиција) би овде довукли НАТО војнике. Замислите реакцију Русије да се у близини Смоленска нађу НАТО снаге. Био би то нуклерни рат. Издржали смо. Уз божју помоћ. Не председник са пушком, тамо, са дететом, Нико. Бог нас је једоставно заштитио“, истакао је Лукашенко, а преноси његова прес служба.

Према његовим речима, тренутна ситуација је још тежа и опаснија.

„Опаснија је због тога што је не видимо. Не видимо ни половину. Чак ни ја који имам више информација. Зато треба бити обазрив. Ходамо по танком леду. Један погрешан корак и пропашћемо. Нико нас неће спасити“, оценио је белоруски лидер.

Након председничких избора у Белорусији, одржаних 9. августа 2020. године, на којима је шести пут победио Александар Лукашенко, у земљи су одржани протести опозиције, за сузбијање којих су снаге безбедности, између осталог, користиле специјална средства и специјалну опрему.

У фебруару 2021. године, КГБ Белорусије је саопштио да протеста готово и да нема. У земљи су против бројних опозиционих лидера покренути кривични поступци, укључујући због позива на преузимање власти, стварање екстремистичке групе, завере за преузимање државне власти неуставним средствима и покушај тероризма.

БЛИНКЕН ЗА АЛАРМ: Дијалог Београда и Приштине, желимо да се примене сви споразуми

Извор: Спутник.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА