Најновије

ОВАЈ ВИДЕО ОТКРИВА ПЛАНОВЕ САД: Америчка морнарица вежба за ударе на удаљеним дестинацијама! Користе специјалну верзију Ф-35 (ВИДЕО)

Америчка морнарица је објавила видео у којем се види Ф-35Б који припада маринцима како полеће са вишенаменског амфибијског јуришног брода УСС Васп (ЛХД-1). Снимак је начињен док се брод налазио у Коралном мору.

Амерички авион Ф-35 (Фото: Јутјуб)

Ф-35Б представља једну од три варијанте контроверзног авиона. Варијанта Б је намењена маринцима и способна је за СТОВЛ односно кратко полетање и вертикално слетање, што Ф-35Б чини способним за кориштење са амфибијских јуришних бродова као што је Васп.

Ова способност увелико повећава могућност кориштења овог авиона будући да су због додавања СТОВЛ могућности жртвоване неке друге особине а сама америчка морнарица планира кориштење Ф-35 верзије Ц који ће бити базиран на носачима авиона.

Ф-35 комбинује различите специјализоване могућности у једном авиону. Ипак покушај прављења једног авиона који ће покрити више различитих типова специјализованих авиона се благо речено “одбио о главу” па је програм праћен низом кашњења а ни један Ф-35 још није достигао своју пуну оперативност.

Једна од главних ствари Ф-35 је фузија сензора која би требала да омогући пилоту увид у бојно поље као и дељење слике бојног поља са другим пилотима што би у теорији требало да омогући извршење мисије са мањим бројем авиона него што је то било могуће до сада.

Амерички маринци су вежбали у случају кориштења њихових авиона на далеким дестинацијама, када би се њихове операције одвијале са бродова попут УСС Васп (ЛХД-1).

Трамп запретио Србији да је чека пакао! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА