Најновије

СУКОБ ЈЕ ТРАЈАО САТИМА: Велика група џихадиста је дошла из пустиње и кренула право на град! Ево ко је претрпео веће губитке!

Борци ИД-а покренули су масовни напад на неколико позиција Сиријске арапске војске (САА) западно од града ал-Мајадина на југу Деир Езора.

Борци "Исламске државе" (Фото: јутјуб)

Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) известила је да је погинуло осам сиријских припадника службе, а двадесет три су повређена у нападу. Терористичка група је такође изгубила четири борца.

"Сукоби између две стране трајали су сатима, борбени авиони су помогли да се напад одбије извођењем ваздушних напада а овај интензиван ракетни удар присилио је групу “Исламске државе” да се на крају повуче", наводи се у извештају надзорне групе.

Упркос претрпљеним жртвама, САА је била у стању да одбије напад, спречавајући терористичку групу да поново успостави упориште у долини реке Еуфрат.

Неуспели напад је највероватније покренут из пустиње Хомс, која лежи између западног Деир Езора и источног Хомса. Стотине бораца и команданата ИД-а наводно се скривају тамо.

Ратно стање у Сирији, 28. јула 2019. године (Фото: southfront. org)

Погледајте ОВДЕ узнемирујући видео како Хути разносе непријатељска возила.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА