Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА У ПРИПРАВНОСТИ: Џихадисти спремају жесток напад на САА! Спрема се контраофанзива на непријатеља!

Борци Исламске државе појачали су нападе у последње две недеље на Сиријску арапску војску (САА) у источној Сирији.

Борци Исламске државе у Сирији (Фото: Јутјуб)

Џихадисти су покренули велике нападе на САА око града Ал-Мајаден у покрајини Деир Езор. Према писању неких медија Исламска држава је нанела велике губитке сиријској војсци. Неколико војника САА је погинуло у овим борбама, док није познато какви су губици на страни непријатеља.

Један војни извор у Дамаску је пренео да најновији напади бораца Исламске државе нису случајност, иако је било тврдње да су џихадисти пред поразом у овој држави. Исти извор наводи да се џихадисти тренутно прегрупишу и припремају се за велики напад. Циљ овог напада је да се поново преузме велики део територије у сиријској пустињи.

 

САА је свесна активности бораца Исламске државе, али највећи проблем сиријској војсци прави терен, који је погодан терористичким групама. Џихадисти често изврше напад на САА, а онда нестану у пећинама и планинама Хомса и Деир Езора.

Нису само припадници САА напали Исламску државу, већ и борци Сиријских демократских снага (СДФ), који се такође крију по пећинама и то углавном у покрајини Ал Хасаках.

СДФ спроводи операцију чишћења против џихадиста у покрајинама Ал Рака, Ал Хасаках и Деир Езор. Међутим, терористи се групишу у областима источно од Еуфрата.

Прочитајте ОВДЕ како је Сиријска војска кренула у обрачун са Турцима.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА