Најновије

БРИТАНЦИ ДИВЉАЈУ ПО ЗАДРУ: Пијани и дрогирани војници малтретирали трогодишње дете!

Амбасада Велике Британије у Хрватској тврди да је покренута истрага у вези са низом инцидената британских војника у Задру.

Британски војници на вежби у околини Задра (Фото: Јутјуб)

Након што су британски падобранци, припадници британског ратног ваздухопловства, Краљевских ваздушних снага прошле седмице учествовали у низу инцидената у Задру, где су дошли на одмор из Удбине након војних вежби НАТО снага, из Амбасаде Велике Британије у Загребу поручили су да је о томе покренута истрага.

Како се примећује из Амбасаде нису рекли хоће ли, како се наводи, изгредници бити кажњењи због свог понашања.

Подсећа се да су од прошлог понедељка до данас британски војници учествовали у двадесетак јавних изгреда. Од тога да су наводно уринирали по улици, дивљали у кафићима, да нису плаћали рачуне до тога да су се вулгарно понашали према девојкама, били насилни и нарушавали јавни ред и мир.

Пет војника је за сада на Прекршајном суду у Задру кажњено новчаним казнама.

У међувремену су се догодили нови инциденти, пише Слободна Далмација, а један од инцидената које су грађани пријавили, али полиција на месту догађаја није затекла починиоце, догодио се када су четири пијана или, како кажу, можда дрогирана војника упала у двориште једне приватне куће у Петрчанима где је био трогодишњи син власника. Један од војника покушао је да дохвати дете, али је у том тренутку на њега насрнуо дечаков отац и задао му неколико удараца.

Британски војници су тада отишли у непознатом правцу.

У последњем инциденту који је пријављен у уторак, око 9.30, британски војници су реметили ред и мир на задарској риви. Полиција их није затекла на месту инцидента. Неки сведоци тврде да је један британски војник ногом одвалио камени стуб на шеталишту испред цркве св. Марије у Задру.

Прочитајте ОВДЕ зашто сви стрепе од наредног корака Ирана.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА