Најновије

ЏОНСОН НЕ ОДУСТАЈЕ: Британија напушта ЕУ без обзира на све! Учинићемо све да буде договора, али...

Британски премијер Борис Џонсон рекао је свом ирском колеги Леу Варадкару да ће Велика Британија 31. октобра изаћи из Европске уније "без обзира на све".

Борис Џонсон (Фото: Јутјуб)

Са друге стране, Варадкар је рекао да споразум о Брегзиту не може поново да се отвара и да треба идентификовати "задовољавајуће" алтернативне договоре, преноси Ројтерс.

Џонсон је у телефонском разговору рекао Варадкару и да би питање такозваног ирског "бекстопа" по којем неће бити "тврде" границе између Републике Ирске и Северне Ирске, морало да буде искључено из сваког договора о изласку.

У саопштењу из Даунинг стрита, каже се да је Џонсон јасно рекао да ће влада приступити свим преговорима одлучно и енергично и у пријатељском духу и да је његова жеља да напусти ЕУ са договором, али да он мора да подразумева укидање "бекстопа".

Са друге стране, Варадкар је рекао да споразум о Брегзиту не може поново да се преговара и да треба идентификовати "задовољавајуће" алтернативне договоре који би могли да замене "бекстоп" у будућности, саопштено је из службе ирске владе.

Наводи се и да је Варадкар позвао Џонсона у Даблин да разговарају о Брегзиту и билатералним питањима укључујући Северну Ирску.



Прочитајте ОВДЕ која су два опасна оружја кренула против америчке империје.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА