Најновије

БУРА У ПАРЛАМЕНТУ ЦРНЕ ГОРЕ: Све је почело због скандала са Ангелом Меркел!

Током расправе, црногорски парламент расправљао и о здрављу немачке канцеларке Ангеле Меркел и томе како то може да утиче на ЕУ интеграције Западног Балкана.

Ангела Меркел (Фото: јутјуб)

У јавности се то коментарише као дипломатски скандал, најблаже речено неумесно и неспретно срочен политички став, преноси Радио Слободна Европа.

Наиме, 26. јула током дискусије о европским интеграцијама посланик Дивановић је, говорећи о европским лидерима, поменуо и немачку канцеларку. "Не треба да подсећамо никога на све учесталије дрхтавице Ангеле Меркел, које би данас биле нешто попут велтшмерца, али сумњам да ће изазвати данас неку емпатију. Циљ је да се Меркел представи као челични вођа и као главни покровитељ и банкар ЕУ", рекао је посланик ДПС-а.

На ову изјаву реаговала је посланица Демократског фронта Бранка Бошњак. "Врло је некоректно упоређивати дрхтање Ангеле Меркел као дрхтање Европе, односно Немачке. Знам да сте ви увређени због тога што вашег председника партије (Мила Ђукановића) она дуго није хтела да прими и кад га је примила задњи пут, издала му је одређене задатке", казала је Бошњак.

Симболику Дивановића покушала је да одбрани његова партијска колегиница Александра Вуковић. "Она зебе, дрхти шта ће бити будућност овако конципиране Европе и ЕУ", казала је Вуковић.

Симболика или можда пре неуспела метафора, како год, од речи посланика Дивановића није се оградила ни његова ДПС нити је на њих опоменом реаговао председник парламента.

У понедељак на адресу Амбасаде Немачке у Подгорици упућен је допис у којем се тражио коментар на иступ посланика владајуће Демократске партије социјалиста Николе Дивановића, који је током скупштинске дебате у једном делу свог излагања говорио о здравственом стању немачке канцеларке. Али, како се наводи, одговор нису добили.

БиХ је нестабилна земља под контролом милитантног ислама, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Радио слободна Европа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА