Најновије

"Да будем јасан, не постоји шанса да бивши борац за слободу буде изручен Србији": Саветник Пацолија брани да се суди ратном злочинцу ОВК!

Јетљир Зиберај, саветник шефа тзв. косовске дипломатије, Беџета Пацолија, тврди да бивши припадник тзв. ОВК Томор Морина, ухапшен недавно у Северној Македоији не може бити изручен Србији.

ОВК терориста (Фото: Јутјуб)

Зиберај је на свом фејсбук профилу написао да блиско сарађује са властима Северне Македоније на убрзању процедуре ослобађања Морине.

- Да будем јасан: Не постоји шанса да бивши борац за слободу Томор Морина буде изручен Србији. Ми блиско сарађујемо с властима Северне Македоније дипломатским и институционалним каналима како би се поступак што пре спровео и Томори се вратио својој породици - написао је Зиберај.

Vetëm të jemi të sqaruar: Nuk ekziston as edhe një mundësi që ish luftëtari i lirisë Tomor Morina të ekstradohet në...

Posted by Jetlir Zyberaj on Tuesday, July 30, 2019

Иначе, јутрос су у Ðаковици, родном месту Морине, одржани протести са захтевом да он буде одмах пуштен из притвора у Северној Македонији.

Протест су организовала удружења учесника последњих сукоба на КиМ, породице погинулих припадника тзв. ОВК и навијачка група "Црвене јакне", пренео је македонски портал Алб, на албанском језику.

Морина је ухапшен по потерници Србије, а због злочина почињених над цивилним становништвом.

Морини су македоске власти одредиле једномесечни притвор због могућности бекества, а његово хитно ослобађање тражили су амбасадор тзв. Косова у Скопљу, Гјергј Дедај , лидер Покрета Самоопредељења, Албин Курти и заменик премијера за европска питања у македонској влади Бујар Османи.

Шешељ изнео шокантне тврдње о Милошевићу, Караџићу и Младићу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА