Најновије

ЕСКАЛАЦИЈА АМЕРИЧКИХ ГУБИТАКА У АВГАНИСТАНУ: Погинула још два специјалца

У Авганистану су погинула два припадника Војске САД. Поново су у акцији страдали припадници специјалних јединица, који су учествовали у операцији против талибана у провинцији Кандахар.

Илустрација (Фото: army.mil)

Прекјуче су у провинцији Кандахар погинула два америчка војника из састава специјалних снага. Инцидент се десио у војној бази Танавачи, коју иначе контролишу локалне снаге Афганистанске Националне Армије (АНА).

Наиме, један од припадника АНА је из чиста мира отворио ватру на групу америчких командоса, који су боравили у бази. Том приликом су погинула два америчка војника. У узвратној паљби нападач је такође ликвидиран. Каснија истрага је утврдила да се ради о убаченом припаднику групе Талибан.

Треба напоменти, да су значајни губици америчке војске и њених савезника у Авганистану, последица напада од стране војника АНА, који су у међувремену заврбовани/прешли на страну талибанске гериле.

Од почетка 2019. године, па до данас, погинуло је 14 америчких војника, од чега су већина веома искусни припадници специјалних јединица, који су до сада учествовали у великом броју ратова. Последњи случај погибије америчког војника десио се 12.јула у провинцији Урузган.

Сви гледају у Сирију и Венецуелу али нуклеарни рат између Русије и САД може избити на сасвим другом месту! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА