Најновије

ПОЛИТИЧКЕ ИГРЕ НА КИМ: Тачију се не жури! Још се не зна да ли ће бити избора! Харадинај губи стрпљење

Све у вези са евентуалним расписивањем ванредних парламентарних избора или формирања нове владајуће структуре на тзв. Косову је “политичка игра”, пишу приштински медији.

Весељи, Тачи и Харадинај (Фото: Јутјуб)

Зери пише да стручњаци за политичка питања упозоравају да су готово већ две седмице изгубљене и да би председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, требало да предузме кораке да се тренутна ситуација што пре превазиђе.

Политички аналитичар Имер Мушколај каже да би у складу с тим Тачи сада требало да све опције за решење ситуације настале оставком Рамуша Харадинаја, требало да стави “на сто”.

С обзиром на то да су се странке изјасниле јавно да не желе реконструкцију владе, оне би требало да инсистирају само на утврђивању датума избора, казао је Мушколај за Зери.

Упозорио је и да би ова ситуација могла да траје бесконачно с обзиром на то да не постоји уставни и законски рок који одређује колико могу да трају консултације Тачија и представника странака.

Према његовим речима, ако су странке заиста искрено заинтересоване за ванредне парламентарне изборе најкраћи пут је сазивање и распуштање парламента.

У том случају, истиче, Тачи би био приморан да одреди датум избора.

Мушколај указује да се ни посланицима не жури, јер још увек нису испунили двогодишњи мандат у парламенту, након којег стичу право на одређене привилегије. Његов утисак је, каже, да када то време буде испуњено, они ће се окупити и распустити скупштину.

Прочитајте ОВДЕ дивљање Шиптара на мечу Хелсинки – Црвена звезда.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА