Најновије

ПРИЈАТЕЉСТВО ИЗМЕЂУ ДВЕ ЗЕМЉЕ НА ИСТОРИЈСКИ ВИСОКОМ НИВОУ: Ускоро прва војна вежба Кине и Србије!

Војни аташе при амбасади Кине пуковник Ву Јонгђи на пријему поводом 92. годишњице од оснивања Народноослободилачке армије Кине говорио је о важности сарадње са Србијом и подсетио да су се председници Си Ðинпинг и Александар Вучић до сада шест пута састали и да су ти сусрети и разговори допринели јачању свеобухватног стратешког партнерства између две земље. 

Војска Србије (Фото: mod.gov.rs)

Пријему су, између осталих, присуствовали министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, Жарко Обрадовић, председник парламентарне групе пријатељства са Кином у Народној скупштини Србије, народни посланици Драгомир Ј. Карић, Љубиша Стојимировић и Милован Дрецун.

Пуковник Јонгђи је рекао да Кина изузетно цени традиционално пријатељство са Србијом и додао да с радошћу може да се констатује да две војске имају добру сарадњу која се огледа и у размени посета на високом нивоу као и у области обуке и интензивној сарадњи војних академија. 

Министар Вулин је најавио могућност прве заједничке војне вежбе, рекавши да су односи Србије и Кине на историјски највишем нивоу.

Он је истакао да се Војска Србије у Кини веома поштује, а да је Народноослободилачка армија Кине снажна, моћна и бројна и да је један од најзначајнијих фактора мира у свету. 

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан парламентарне групе пријатељства са Кином у Народној скупштини Србије у разговару с амбасадорком Чен Бо рекао је да је управо Кина највећи инвеститор у Србији и да је председник Александар Вучић успоставио веома квалитетну сарадњу у свим сегментима, а коју је председник Кине Си Ðинпинг назвао челичним пријатељством.

Карић је истакао интензивну кинеску подршку Србији у свим међународним организацијама, посебно када је у питању територијални интегритет наше земље. 

Сви шиптари устали због овог злочинца! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА