Најновије

РУСИЈА ПОШТУЈЕ СРПСКИ СУВЕРЕНИТЕТ: Биће уз нас у борби против покушаја тзв. Косова да уђе у Интерпол!

Имамо снажну подршку Руске Федерације у одбрани нашег територијалног интегритета и суверенитета на Косову и Метохији, а очекујемо руску подршку и када је у питању Интерпол, рекао је вечерас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Владимир Путин и Александар Вучић (Фото: kremlin.ru)

Стефановић је за Тв Пинк рекао да се та подршка огледа и кроз различите мултилатералне и билатералне пројекте, а нарочито кроз сарадњу на спречавању штетних последица које би могле да настану уколико би апликације попут тзв. Косова за Интерпол биле прихваћене.

Министар је рекао да је на ту тему разговарао са новим амбасадором Русије у Београду, Александром Боцан-Харченком, као и са представником Русије у Интерполу, Александром Прокопчуком.

- Разговарали смо о томе каква је ситуација на терену и како две полиције могу да сарађују у оквиру Интерпола, али и о овој теми конкретно - навео је Стефановић.

Он је рекао и да Србија није стала након претходне скупштине Интерпола, када је Косово одбијено:

- Нисмо се опустили. Првог дана смо наставили да радимо и са оним земљама које су прихватиле ту иницијативу у Дубаију и са онима који су били неутрални и са онима који су били против. Нема земље којој нећемо прићи, изложити наше аргументе и показати колико би политикантски било уплитати ту врсту лоших потеза у једну полицијску организацију какав је Интерпол - рекао је Стефановић гостујући на ТВ Пинк.

Додаје да очекује подршку Русије, али да ће Србија наставити да ради на томе, не само у Интерполу, већ и кроз друге пројекте и полицијску сарадњу.

- Настављамо са Руском Федерацијом борбу за Косово и Метохију, не само везано за Интерпол, него и за друге међународне институције. -

- Међутим, то и јесте ствар за коју ће Србија морати да упрегне и све остале, мораће и са свима осталима да разговара и интензивно ради на томе да не дозволи такву врсту урушавања нашег територијалног интегритета... За нас нема спавања, нема стајања, ми морамо да се боримо за своју земљу, за Србију и то ћемо да наставимо да радимо - поручио је Стефановић.

Русија највећи донатор Војске Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА