Најновије

ИСТОРИЧАР РАКОВИЋ ТВРДИ: Црногорска власт ће ударити на имовину СПЦ, а Шиптари ће покушати да упадну на север КиМ!

Историчар Александар Раковић изјавио је да се плаши да власт Мила Ђукановића неће одустати од намере да Српској православној цркви у Црној Гори одузме имовину,

Aлександар Раковић (Фото: Јутјуб)

Раковић је говорио у оквиру сајбер камп Тесла глобал форум на Фрушкој гори.

“У тој некадашњој југословенској републици, црногорски сепаратизам тренутно достиже врхунац“, изјавио је Раковић, један од четворице интетелектуалаца из Србије којима је у новембру прошле године забрањен улазак у Црну Гору.

Као разлог Раковић наводи то што већ десет година шири истину о историјском српском идентитету Црне Горе и противи се њиховом доказивању да нису Срби.

Сматра да црногорска власт неће одустати од намере да Српској православној цркви у Црној Гори одузме имовину, упркос саопштењима Васељенске патријаршије и Венецијанске комисије.

“Немојмо се изненадити ако они заузму Цетињски манастир и то баш у овој години када Српска православна црква слави 800 година аутокефалности“ истиче историчар Раковић.

Он не искључује могућност да се та акција поклопи са покушајем приштинских власти да заузму север Косова и Метохије. Раковић такође мисли да ће привремене косовске институције покушати да по црногорском моделу кроз закон отму српске светиње у покрајини.

“Да ураде оно што им није успело кроз УНЕСКО“, каже он.

Прочитајте ОВДЕ шта је Рамуш Харадинај рекао Ани Брнабић.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА