Најновије

ШИПТАРИ ХОЋЕ ПОНОВО ДА СУДЕ ПАВКОВИЋУ! Ево шта им је он поручио...

Истражни судија и тужилац из Приштине, по одобрењу Хага, дошли су крајем прошле недеље у затвор у Финској да испитају Павковића због наводно "новоутврђених ратних злочина на Косову".

Павковић (Фото: sense-agency. com)

Албански тужиоци желе Павковићу поново да суде и да га из Финске пребаце у затвор на Косову! Генерал је одбио да буде саслушан, уз образложење да не признаје институције Приштине, и дословце им је поручио: - Ни мртав не идем у Приштину!

- Павковића су у затвору посетили истражни судија и тужилац из Приштине и затражили да га саслушају у својству оптуженог. Верује се да су имали дозволу Хага. Павковић је, међутим, одбио да буде саслушан. Рекао је да не признаје приштинске институције и дословце поручио: Ни мртав нећу дозволити да ме изруче Приштини! Осим тога, Павковић због овог скандала планира да се обрати и званичном Београду и тражи реакцију -  наводе медији.

Коментаришући ове наводе, познати адвокат Тома Фила, који је у Хагу бранио председника државе Слободана Милошевића, истиче да је у питању "потпуна глупост".

- Павковић јесте и даље под ингеренцијом Хага, иако је у Финској пошто тамо само служи казну. Финска, међутим, у његовом случају ни о чему не одлучује, што значи да су ова двојица Албанаца вероватно имала дозволу Хага да дођу код Павковића. Лажна држава Косово није чланица Интерпола, те сваком њиховом потерницом Тачи и Харадинај могу само да обришу задњицу. На другој страни, Финска је признала Косово и то би можда могао да буде проблем... Правно је потпуно немогуће некоме судити двапут за исто кривично дело, али овде је данас све могуће јер је Запад много пута показао дупле аршине - упозорава Фила.

Ко је Небојша Павковић:

- рођен је 10. априла 1946. у селу Сењски Рудник

- распоређен у Приштински корпус 1994. године

- преузима дужност команданта Приштинског корпуса 1998. године

- у чин генерал-потпуковника унапређен 21. јула 1998. године

- постаје командант Треће армије 25. децембра 1998. године

- унапређен у чин генерал-пуковника 31. марта 1999. године
- у фебруару 2000. именован за начелника Генералштаба ВЈ

- смењен са места начелника 24. јуна 2002. године

- добровољно се предао Хашком трибуналу 2005. године

- 2014. правоснажно осуђен на 22 године затвора

Бранио отаџбину

Бивши официр ЈНА, пуковник Веселин Шљиванчанин оцењује да је прави скандал то што су Финска и Хаг уопште дозволили представницима лажне државе да се појаве и затраже саслушање Павковића.

- Павковић је, као и сваки други официр наше војске, бранио своју отаџбину. Суђено му је и добио је казну, а велико је питање да ли је пресуда праведна. Уместо да га пусте кући, у своју отаџбину, сада дозвољавају овај скандал и измишљају неке нове злочине. Још је горе ако желе да га поново осуде за нешто за шта је већ осуђен! Надам се да ће на крају ипак правда победити и да ће се Павковић вратити кући - закључује Шљиванчанин.

За САД руско-кинеска опклада на злато опаснија је од нуклеарних пројектила. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА