Најновије

БРАТСКЕ ЗЕМЉЕ СЕ ДРЖЕ ЗАЈЕДНО! Спустили су се хеликоптером и опколили кућу! Терористи нису имaли шансе! (ФОТО)

На стрелишту „Шуматовац“ код Алексинца одржана је атрактивна комбинована вежба тактичког нивоа, на којој су припадници специјалних јединица Војске Србије и Оружаних снага Републике Грчке демонстрирали врхунску ватрену оспособљеност и способност да ефикасно изврше задатке противпобуњеничке борбе уз употребу специјалног десанта.

Заједничка вежба специјалаца Србије и Грчке (Фото: mod.gov.rs)

Вежби су присуствовали заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Илија Тодоров, командант Специјалне бригаде бригадни генерал Мирослав Талијан, начелник Здружене оперативне команде за специјалне операције грчке војске генерал-мајор Георгиос Цицикостас, војни изасланик Грчке у Србији капетан бојног брода Харалампос Гавалас и други гости.

Бригадни генерал Мирослав Талијан истакао је одличан и синхронизован рад учесника вежбе на терену, док је генерал-мајор Георгиос Цицикостас подвукао значај вежбе за унапређење обуке и одличну организацију целокупне заједничке обуке српских и грчких специјалаца.

На вежби се могло видети више сегмената, обједињених у целину, попут падобранског скока, блокаде рејона, хеликоптерског десанта уз помоћ ужета, противпобуњеничке борбе и борбе у урбаној средини. Вежба је осмишљена да развије и унапреди борбену способност и увећа интероперабилност специјалаца армија Грчке и Србије.

Вежба специјалаца Србије и Грчке (Фото: mod.gov.rs)

Каква реформа се десила српској војсци па је сада најмоћнија у региону, сазнајте ОВДЕ.

Извор: vesti-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА